דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  
במסגרת אירועי שאון חורף יתקיימו מגוון פעילויות ואירועים קולינריים: Street Food Party * בישול בירות במהדורה חד פעמית * הרצאה של אורי שביט על טבעונות וחיות אחרות * סדנת אוכל נא* מסיבת רחוב קולינרית עם מטעמים מרחבי העולם * סדנת פיצה נפוליטנית * סדנת קוקטיילים ועוד...8, 15, 22 ו-29 בפברואר 2016 ברחבי ירושליםהכניסה חינם
01:27 (05/02/16) מיקי מינץ

סדרת אירועי 'שאון חורף' ביוזמת רשות הצעירים בעיריית ירושלים חוזרת לרחובות ירושלים בפעם החמישית ושוב מוכיחה כי היא האלטרנטיבה החמה והבועטת לחורף 2016!במסגרת שאון חורף יתקיימו אירועי אוכל וקולינריה ברחובות העיר ירושלים:08.02.2016 מתחם שושן:• :Street Food Party ללילה אחד הגדה השמאלית של רחוב ינאי תהפוך לחוויה עירונית, לילית, טעימה ומסעירה. משבע ועד חצות אתם מוזמנים ליהנות ממרחב שכולו אוכל בין לאומי באווירה ירושלמית, עם דוכני אוכל בשלל צבעים וטעמים. מה בתוכנית? ב'בירתנו' בישלו במיוחד לשאון חורף, בירה במהדורה חד פעמית; מאפים ומרק תרד אגדי ב'קפה שבע'; טעימה מהמטבח הברזילאי ב'עץ קפה'; R&R Deli מכינים למבקרים מטעמים ברלינאים עם שלל נקניקים, דליקטסים, נקניקיות שוקרוט ודולמה; ה'שרגא קפה' מציעים אוכל טבעוני עם FingerFood ומהדורה מיוחדת של סנדוויצ'ים צבעוניים (טבעונים) ובנוסף יארחו חברים שיגישו מנות ממטבחי העולם: פירושקי מהמטבח הרוסי, כנאפה מהמטבח הערבי ומרק ראמן מהמטבח האסייתי ;. איפה? רחוב ינאי מתי? 19:00-23:0015.02.2016 מתחם נחלת שבע:• הרצאה על טבעונות וחיות אחרות של אורי שביט בחומוס אליהו: אורי שביט, ממובילות הקולינריה הטבעונית בישראל, תספר על המהפך האישי שעברה ממבקרת מסעדות גרגרנית לטבעונית מוחלטת, ועל הדרך שעשה עולם הקולינריה הישראלי מהתעלמות כמעט מוחלטת לחיבוק של המטבח הטבעוני על שפע גווניו, וזאת בתוך ארבע שנים בלבד. כך תחשוף את היכולת של כל אחד מאתנו לשנות את העולם דרך הצלחת.אורי שביט היא עיתונאית אוכל, מנחת סדנאות בישול, יועצת קולינארית, מסעדנית ומרצה בנושא טבעונות וקולינריה ברחבי הארץ והעולם. אורי היא בעלת בלוג האוכל המצליח "טבעוניות נהנות יותר" המתפרסם למעלה מארבע שנים גם באתר YNET ונבחר שנתיים ברציפות לבלוג האוכל הטוב ביותר של השנה על ידי מגזין טיים אאוט | איפה? רחוב שמאי 12 מתי? 20:00• סדנת אוכל נא ב Blue Hall Music: השף אלכס פלטינסקי, יעביר סדנת אוכל נא על טהרת הדגים. המבקרים מוזמנים ללמוד על סביצ'ה, טרטר וסשימי, מה ההבדלים, איך לבחור את הדג, איך לטפל, לחתוך, לתבל ואיזה תוספות מתאימות? הסדנא בהרשמה מראש ובמחיר מיוחד לכבוד שאון חורף, רק 30 ₪ לאדם, בהרשמה מראש: 02-625-6488| איפה? רחוב סולומון 12 מתי? 19:0022.02.2016 מתחם הלל:• מטעמי שאון חורף בהלל: המסעדות והמזנונים של רחוב הלל יציעו למבקרים לכבוד הפסטיבל, מנות ומטעמים מיוחדים בגרסת שאון חורף | איפה? רחוב הלל מתי? 19:00-23:00• סדנת הכנת פיצה נפוליטנית: שף הפוקצ'ה ילמד להכין פיצה נפוליטנית אסלית, משלב הכנת הבצק, רוטב העגבניות והתוספות. השתתפות בסדנא בחינם, מספר המקומות מוגבל | איפה? רחוב רבי עקיבא 4 מתי? 20:00 – 21:00ערב טעימות וויסקי: בואו ללמוד מה זה וויסקי, מה ההבדל בין סינגל מאלט, לבלנדד, תטעמו סוגים שונים ומותגים שונים של וויסקי. חושבים שאתם מכירים וויסקי? כדאי שתחשבו שוב.איפה? שמאי 4 מתי? בין השעות 19:00-24:00 בהרשמה מראש, עלות: 40 ₪ למשתתף. 052-8365323סדנת רקיחת קוקטיילים: גטסבי בר הקוקטיילים הראשון בירושלים מזמין להיכנס לעולם הקוקטיילים. כפיר בכר, בכיר הברמנים הירושלמים ואחד הברמנים הטובים בארץ ילמד טכניקות שקשוק, ערבוב, עישון ואפילו הדלקת נוזל באש. איפה? הלל 18 מתי? 19:30בהרשמה מראש, עלות: 30 ₪ למשתתףהאירועים יתרכזו בכל יום שני במתחם אחר:8.2.2016 – מתחם רחוב שושן 15.2.2016 – מתחם רח' הלל, 22.2.2016 מתחם נחלת שבעהוב-29.2.2016 ברח' עזה.פסטיבל שאון חורף הינו אירוע החוצות הגדול ביותר בישראל שמתקיים בחורף. מידי יום שני במהלך חודש פברואר ישתלטו למעלה מ-500 אמנים, מוסיקאים ויוצרים על ארבעה מוקדים שונים ברחבי העיר ויהפכו את הרחובות, העסקים, קירות הבניינים וחלונות הראווה לחללי תצוגה בהם יתקיימו כ300 אירועים: פעילות אמנותית, מוסיקלית, סדנאות קולינריות, מסיבות רחוב ואירועי תרבות, הכל במטרה לקדם את העסקים בעיר ולשמש כמנוע צמיחה כלכלי.הפסטיבל מושך מידי יום שני אלפים רבים של צעירים מכל רחבי המדינה. זהו מודל ייחודי בו שותפים אמנים, סוחרים ובעלי עסקים בעיר שיוצרים יחד עם רשות הצעירים בעיריית ירושלים צוות קריאייטיב חדשני הקובע את תכני הפסטיבל. במסגרת שאון חורף יתרחשו אירועים ומופעים רבים בבתי קפה ובמסעדות, במשרד רואי חשבון, בחלונות ראווה, לובי של מלון, חנויות, גלריות ואף בדירות פרטיות.